Milliárdos korszerűsítés a gyermekgyógyászatban

Több mint 1 milliárd forintból korszerűsítették az eszköz parkot Budapest egyik legnagyobb gyermekgyógyászatán. A parkban a robotikát is fejlesztik.

Tovább bővült és fejlődött a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet. A gyermekek számára létfontosságú egészségügyi intézmény eszközparkja ultramodern és robotikához kapcsolódó eszközökkel gyarapodott Budapesten.
 
A beruházásokat több mint 1,3 milliárd forintból hajtották végre a fővárosban. Csúcstechnológiás fül-orr-gégészeti gépek, radiológiai eszközök, valamint rehabilitációs robotok is érkeztek az intézménybe.
 
gyermekgyogy_torzs
Robot-eszközök segítik a rehabilitációt is
 
A fejlesztés által olyan modern eszközök érkeztek a kórházba, amelyeket korábban Magyarországon még sosem vetettek be a gyermekgyógyászatban. A kormány célja, hogy a legmodernebb digitális technológia szolgálja a gyermekek gyógyítását, így további beruházások indulnak.
 
A korszerű robot eszközök a rehabilitációt segítik majd, míg a radiológia berendezések már a legújabb 3D-s felvételek készítésére is alkalmasak lesznek. A berendezés hihetetlenül alacsony sugárdózissal tud dolgozni és egy teljes emberi testről is képes felvételek készíteni.
 
Forrás: Tudas
CS.SZ