Milliárdokból korszerűsítik a fővárosi egészségügyi intézményeket

A Széchenyi 2020 program keretében mintegy 10,5 milliárd forint jut a budapesti egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítésére.

A Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. közleménye szerint a projekt keretében Budapest hét kórházának tizenkét helyszínén (Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, Szent Margit Kórház, Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Bajcsy-Zsilinszky Kórház ás Rendelőintézet, Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak) lesznek energetikai fejlesztések. A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban már megkezdődtek a kivitelezési munkák.

 

Milliárdokból korszerűsítik a fővárosi egészségügyi intézményeket

A fejlesztés eredményeként a kórházak biztonságosabban, korszerűbben, környezetbarátabb intézményként működhetnek tovább

 

A fejlesztés eredményeként az érintett kórházak biztonságosabban, korszerűbben, környezetbarátabb intézményként működhetnek tovább. Az intézmények az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében mintegy 10,5 milliárd forint vissza nem térintendő támogatást használnak fel, a támogatás százszázalékos - olvasható a közleményben.

 

MTI/T.D.