Miért érdemes élénk csizmákkal színesíteni a ruhatárat?

A tél a szürkeség, a sötétség ideje. Vagy mégsem? Nos, nem! Legalábbis, ha a bokacsizmák trendjét nézzük, akkor semmiképpen sem!

Itt az idő elűzni a szürkeséget?
Igen! A színes csizmák pontosan erre képesek. Bár meg kell hagyni, a szürke variációkkal sincsen semmi gond, ugyanakkor az is igaz, hogy még a napok is megszépíthetőek azzal, ha a gardrób tartalma színességet sugároz. Így aztán a bézs bokacsizma történetesen pazar választás, ami egyrészt feldobhatja a szettet, még akkor is, ha akad egy-két sötétebb árnyalat is a ruhadarabok között. Másrészt pusztán a jelenlétével vidámabbá varázsolhatja a hangulatot, mert érzékelhetően más világot testesít meg, mint mondjuk a fekete. A feketével sincsen gond, főleg mivel örök klasszikus, az elegancia nagykövete. De ha lehet színesben gondolkodni, márpedig miért is ne lehetne, akkor a bézs erre tökéletes célpont.

A CCC sokszínű választékában is gyakran bukkan fel a bézs különböző árnyalatokban. Ez nem a véletlen műve. Ha lehetne nyertest hirdetni a színversenyben, akkor az idei év egyik vitathatatlan befutója a bézs lenne. Alapvetően mindig is a kedvelt variációk társaságát gazdagította, de ebben a szezonban fokozott figyelmet kap, különösen a lábbelik birodalmában. És mint tudjuk, ha a csizma egy bizonyos stílust képvisel, akkor ahhoz az outfit többi része is idomul majd.

A lényeg tehát, hogy a színesség egyik kitűnő példája a bézs. Hogy miért éri meg közelebbről is összebarátkozni vele? Azért, mert bár színes, mégis mindenhez illik. A rikító árnyalatokkal elsősorban az a probléma, hogy nagyon leszűkítik a variációk számát. Na, ez a veszély a bézs esetében nem áll fenn. Nagyszerűen beilleszthető a rohanós mindennapok lazább megjelenésébe, vagy éppen az alkalmak különlegesebb elegáns összhatásába. Sehonnan sem lóg ki a sorból! Ráadásul, hogy kicsit a bokacsizmát is méltassuk, mint a CCC online felületén egyik legtöbbet kattintott lábbelit, azért ez a modell is megéri a pénzét. Kényelmes, stílusos, ugyanakkor minden téllel összefüggő kritériumnak megfelel. Melegséget biztosít a zimankóban, csúszásmentes járást a zordabb napokon, és kellő stabilitást a bokák megtámasztásán keresztül.

Egyetlen szín, melyben minden árnyalat megtalálható?

Ez a kérdés akár egy furfangos fejtörő is lehetne. A megfejtés pedig a fehér. Mint tudjuk, szín, de mégsem, ugyanakkor magába szív minden fényt, s magába foglal minden színvariációt. Örök klasszikus a feketéhez hasonlóan.

Pontosan ezért a fehér bokacsizma szintén a legtrendibb választások közé sorolható. Mindenféle egyéb színnel harmonizál, kivétel nélkül. Az elegancia hírnökeként épp úgy nagyszerűen szerepel, mint a lazább mindennapokon.
De vajon mégis miért tartanak tőle sokan? Azért, mert attól félnek, hogy a tél túlságosan sáros, koszos időszak a fehér tisztaságához képest, azaz minden, de tényleg minden meglátszik a csizmán. Tény, hogy kicsit több odafigyelést igényel, mint mondjuk egy fekete típus, de néhány könnyed mozdulattal makulátlanná varázsolható. Kirándulásokra és erdei sétákra nem ez a modell az, ami javasolható, de egyébként kár lenne kihagyni a ruhatárból.