MI az orvoslásban - online tartja meg nyílt napját a Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem az online térben tartja meg nyílt napját január 15-én és 16-án. Amellett, hogy az egyetem karait bemutatják, kötött programok is elérhetőek lesznek. Többek közt arról, hogy a mesterséges intelligenciát hogyan lehet az orvoslásban használni, de virtuális anatómiai tárlatvezetés is lesz.

Száznál is több eseményt szerveznek az SE nyílt napján, hogy érzékletesebben mutassák be az egyetem hat karát. A középiskolásoknak így nem jelent majd problémát az intézmény működésének és struktúrájának megismerése.  

 

Semmelweis Egyetem

Semmelweis Egyetem

 

A Semmelweis Egyetem nagyon népszerű az orvoslás iránt érdeklődő középiskolások körében, ezért fontos az egyetem számára a megfelelő tájékoztatás. Néhány érdekességgel is készülnek. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az egyetem oldalán, ide kattintva tehetnek meg az érdeklődők. 

Különleges programok is várják az eseményt Zoom-on követő résztvevőket. Az orvoslásban alkalmazható mesterséges intelligencián alapuló szoftverekről szóló előadás is lesz. A boncterem egy része is nyitva áll majd az érdeklődők előtt, illetve online körsétát tehetnek az intézmény nem megszokott helyszínein. A hallgatók és oktatók bejelentkezései és beszédei segítik majd a leendő hallgatókat az eligazodásban, de kérdezhetnek is majd. 

 

 

M. A. 

Fotó: semmelweis.hu