Mesterséges intelligenciára alapuló beruházás a GE-nél

3,3 milliárd forintos beruházást hajt végre a budapesti és szegedi központjaiban a GE Healthcare. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az állam 675 millió forintot biztosít a fejlesztésre. 

A kormány folyamatosan támogatja azokat a vállalatokat, amelyek munkahelyteremtési és munkahelymegőrző felelősséget vállalnak. A GE-nél 45 új munkahelyet hoznak létre a bővítéssel. Kutatók és mérnökök kaphatnak munkát a cégnél.

 

Ascsillán Endre

Ascsillán Endre

 

A budapesti és a szegedi központban is mesterséges intelligencia alapú megoldásokon dolgoznak, melyek az egészségügyi dolgozók munkáját könnyíthetik meg. Digitális infrastruktúrát és adatelemzést is kínál a cég az egészségügyi szakembereknek és intézményeknek. Mind a diagnosztizálásban, mind a kezelésekben vagy utánkövetésben nagy segítséget nyújthatnak az eszközök. A GE képzéseket is szokott tartani, tanácsadást és egyéb szolgáltatásokat is nyújt telephelyein.

A sajtótájékoztatón Ascsillán Endre, a GE Közép- és Kelet-Európáért felelős alelnöke kitért rá, hogy új kutatási projektet fognak indítani. A mesterséges intelligencia lesz az alapja, és nemzetközi piacon is nagy jelentőséggel bír majd.  

 


M. A.

Forrás és fotó: mti/ Illyés Tibor