Mesterséges intelligencia appot használ a SE

A budapesti Semmelweis Egyetem ultramodern alkalmazásokkal segíti a diagnosztikát és a gyógyítást.

Az elmúlt hónapokban egy olyan ultramodern, mesterséges intelligencia alapon működő alkalmazást tesztelt a fővárosban a Semmelweis Egyetem, amely alapjaiban változtathatja meg a bőrgyógyászatot.

A tesztidőszak olyannyira jól sikerült, hogy már élesben is elkezdte alkalmazni a szoftvert az egészségügyi intézmény. A szoftver több mint 700 bőrbetegséget képes felismerni csupán abból, ha egy páciens beküldi a fotót az adott bőr területről.

se_torzs

Európában itt készült először ehhez hasonló szoftver

A programot az AIPDerm vállalat fejlesztette ki és annyira egyedülállónak számít, hogy Európában ilyen korszerű applikáció eddig még nem volt elérhető. Ez azt jelenti, hogy a csúcstechnológiás rendszert a kontinensen először Magyarországon kezdték el alkalmazni.

A szoftvernek egyébként szolgáltatási díja van, amely jelenleg 9900 forint. Az AIPDerm úgy alakította ki az online platformot, hogy bárki feltölthessen egy vagy több képet a rendszerükbe, miután megadták a taj számukat.

A program teljes körűen képes felismerni a bőrbetegségeket, majd a felismerést automatikusan továbbítja egy szakorvosnak, aki végül felállítja a megerősített diagnózist.

Forrás: AIPDerm
CS.SZ.