Megújult az onkológiai osztály

Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterre bejelentette, hogy öbb mint 400 millió forintból újult meg az Egyesített Szent István és Szent László Kórház - Rendelőintézet onkológiai osztálya.

Vályi-Nagy István, az ESZSZK főigazgatója kiemelte, hogy jelenleg évi 50 ezer fekvő- és tízszer ennyi járóbeteget látnak el, és ez a szám az intézményi centralizáció esetén csak nőni fog. Elmondta, a most létrehozott osztályt több különálló épületből költöztették egybe, egy- és háromágyas szobákkal újabb csúcsszínvonalú részleget alakítva ki.

 

Több mint 400 millió forintból újult meg az Egyesített Szent István és Szent László Kórház - Rendelőintézet onkológiai osztálya

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédet mondott az Egyesített Szent István és Szent László Kórház - Rendelőintézet megújult onkológiai osztálya átadásán

 

Szólt arról is, hogy forradalmi változások előtt áll a daganatos megbetegedések kezelése, így a következő öt évben a kemoterápiával szemben előtérbe kerülnek más megoldások; erre készülve az Országos Onkológiai Intézettel közösen 3,5 milliárdos pályázati forrást nyertek el a terápiák és a diagnosztika fejlesztésére. Az osztály a Szent László Kórház telephelyen egy teljesen felújított épületbe költözött át; a fejlesztés költségeiből 270 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, 94 milliót a kórház, 40 millió forintot a Szerencsejáték Zrt. állt.

 

MTI/T.D.