Megújul az Orczy tér

Teljesen megújul az Orczy tér a nyolcadik kerületben. A jövő ősszel induló munkálatok során növelik a zöldfelületek arányát, rendezik a parkolást, felújítják a tömegközlekedési járművek megállóit, valamint javítják a kerékpáros közlekedés feltételeit.

A terveket sajtótájékoztatón ismertette Tarlós István főpolgármester, Kocsis Máté, Józsefváros és Ferencváros országgyűlési képviselője, Sára Botond kerületi alpolgármester, polgármesterjelölt. Tarlós István azt mondta, hogy a térnek a 21. század elvárásai szerint és a közlekedési szempontok érvényesülése alapján egy új zöldterületi és közterületi központtá kell válnia. Kocsis Máté arról beszélt, hogy az Orczy tér megújítása nemcsak a nyolcvanezer kerületi életét segíti, hanem sok százezer embernek könnyíti meg a mindennapi közlekedését. A tér mai látványa és funkciója nem felel meg a mai budapesti igényeknek - mondta.

 

Megújítják a józsefvárosi Orczy teret

A jövő ősszel induló munkálatok során megváltozik a tér arculata


Sára Botond arról beszélt, hogy a kerületi újjáépítési programnak köszönhetően az Orczy-negyed kapujának számító Orczy téren kívül szinte valamennyi józsefvárosi tér már megújult. Közölte azt is, hogy az Orczy-negyed fejlesztését kétmilliárd forinttal támogatja az állam. Az Orczy tér megújításának menetéről elmondta: május végén döntöttek a terveztetésre és az engedélyes tervek beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárás megindításáról, és az engedélyes tervek jövő tavaszra, nyár elejére készülhetnek el. Jövő nyár végén, ősszel indulhat a tér rekonstrukciója.

 

MTI/T.D.