Megújul az egészségügyi ellátás a fővárosban

Átfogó fejlesztési koncepció alapján újulhat meg 2025-re a főváros teljes egészségügyi ellátása, keretében három "szuperkórház" mellett az összes fekvőbeteg-intézményt korszerűsítenék.

 

A kormány előterjesztése a Semmelweis Egyetem fejlesztési tervével összehangolt, ugyanis az egyetemi klinikáknak a jövőben is jelentős szerepet kell vállalniuk a kutatási, oktatási feladatok mellett a budapesteik ellátásában. Dél-Budára tervezik a vadonatúj kórházat, amelyet az orvosegyetem működtetne, a XI. kerület Dobogó nevű városrészében pedig egy 1058 ágyas modern tömbkórházat húznának fel.

 

Megújul az egészségügyi ellátás a fővárosban

Három "szuperkórházat" alakítanak ki Budapesten, emellett korszerűsítik az összes intézményt

 

A modern tömbkórházba kerülne a Kútvölgyi úti klinikai tömb összes osztálya, a Tűzoltó, illetve a Bókay utcai gyermekklinikák, az egyik női klinika, valamint a nagy traumatológiát és az idegsebészetet a Szent János Kórházból. A kiürült Kútvölgyi intézmény korszerűsítése után 550 ágyas gyógyintézmény jönne létre. A Szent János Kórházban krónikus és rehabilitációs ellátás folyna, míg Észak-Pesten a Honvédkórház lesz a "szuperkórház". Dél-Pesten a Nagyvárad téren alakítanak ki egy 1300 ágyas új épülettömböt, illetve egy országos intézeti campust is létrehoznának.

 

/T.D.