Megújul a Láng Művelődési Központ

Egymilliárd forintból újul meg a fővárosi Láng Művelődési Központ. A projekt célja a hagyományőrzési szempontok mellett, hogy a megújuló épület bővülő kulturális kikapcsolódási lehetőséget adjon a 13. kerület lakosai számára.

A nyári előkészületek után az építkezés szeptemberben indulhat, a tervek szerint jövő év szeptemberében adják át az épületet. A különtermek, a klubterem, a színház- és koncertterem kialakítása, a kiállító terek, öltözők, raktárak, irodák építése teljes körű akadálymentesítéssel és wifi-kapcsolattal valósul meg. A jelenlegi, korszerűtlen arányú színpad elé egy minimum 6x8 méteres mobilszínpad épül. 

 

Láng Művelődési Központ

A kultúrházat az 1930-as évek végén hozták létre, majd 1970-ben átépítették

 

A vegyes üzemű légtechnika helyiségenként szakaszolható, alternatív hűtés-fűtés kialakítású lesz. A hagyományos színházi fényvetők mellett LED lámpák, valamint mozgófejes lámpák beszerelése, a színpad és a nézőtér fölé motoros díszlethúzók telepítése, multifunkcionális tér kialakítása válhat valóra. Megnövelik az aula alapterületét is, viszont az egész épületet a tartószerkezetig kell visszabontani. A főbejárat változatlanul a Rozsnyay utca felől nyílik majd, az átalakítás ideje alatt az intézmény a Fiastyúk utca 35-37. szám alatti épületben fog működni.

 

 

/T.D.