Megújul a Csepel SC sporttelepe

Elkészítették az első terveket a megújuló Csepel SC ingatlanjairól.

Németh Szilárd, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány (KIMBA) alapítója és Süle László, a Csepel Sport Club Alapítvány kuratóriumának elnöke ismertette a Csepel SC ingatlanok fejlesztési terveit.
 
Németh Szilárd és Süle László 
 
A közelmúltban vásárolta meg a KIMBA a Csepel Sport Club alapítói jogait gyakorló társaságot, melynek élére új kurátorokat neveztek ki. Az új vezetőségnek komoly és nagyszabású tervei vannak: az eredeti alapítói elvekhez igazítva, új alapokra helyeznék a "nagy Csepel Sport Clubot".
 
Tisztában vannak vele, hogy a klub alapvetően a kerület, a főváros és agglomerációjában dolgozóknak és gyermekeinek egészséges életmódjának elősegítésére, sportolási lehetőségének biztosításáért jött létre.
 
A Béke téri sporttelepet teljesen újjáépítenék és egy paralimpiai központot is létesítenének a 10 hektáros területen. Ezen kívül új versenysportcsarnok és két edzősportcsarnok is felépülne. A tervek között szerepel egy tanuszoda létrehozása, valamint felújítanák a nehézatlétikai csarnokot is. A Hollandi úti kajak-kenu telepet is újjáépítenék.
 
A felújításra és megépítésre váró sportcélú épületek területe a kültéri pályákkal, valamint a kialakítandó ökotóval együtt, meghaladja a 70 ezer négyzetmétert.
 
A magyar kormány kiemelt támogatásával megvalósuló fejlesztési projekt naponta több ezer sportolásra vágyót szolgálhat ki Csepelen. A magyar szabadidős, utánpótlás- és versenysport újabb létesítményekkel gyarapodik, mellyel Csepel és a Csepel-sziget lakosságának életminőségét, sportszolgáltatásokhoz való hozzáférését javítják.
 
A beruházás lebonyolítása 5-10 évet vesz igénybe, de az ütemekre bontott fejlesztések miatt egy új, közösségi életet magas szinten támogató városközpontot létesítenek. Egy éven belül már használható, modern funkciókat valósítanak meg, majd ezeket bővítik újabb és újabb épületekkel.
 
BG
Forrás: MTI/fotók Koszticsák Szilárd