Megkezdték a Széll Kálmán tér beruházását

Elkezdődött Budapesten az 5,3 milliárd forintos kormányzati, uniós és fővárosi forrásból megvalósuló Széll Kálmán tér felújítási projekt.


A  rekonstrukciós munkák több építési ütemben, esetenként kényelmetlenségekkel járó forgalomkorlátozások mellett zajlanak, amelyek miatt a teret érintő vagy keresztező busz- és villamosjáratok közlekedése is több alkalommal változik majd. A jelentősebb közösségi közlekedési változások, főként a villamosforgalmat érintő korlátozások a január 17-18-ai hétvégén kezdődnek, és több ütemben várhatóan nyárig tartanak.

 

 

A Széll Kálmán tér beruházásának tervei 3D-ben

 A Széll Kálmán tér belső, gyalogos területén is megkezdődnek a felújítás látható előkészületei: elbontják a régi, nem használt hurokvágányon (azaz az egykori 56-os villamos fordulóján) belül álló szökőkutat, valamint az 59-es és a 61-es villamos peronja melletti gombákat. Ezért a téren belüli gyalogosfelületekből nagyobb területeket is elkorlátoznak, a legfontosabb gyalogos útvonalakat ugyanakkor továbbra is biztosítják. Az építési munkagépek forgalma nappal nem zavarja majd a közlekedést a téren- ígéri a Főpolgármesteri Hivatal. A teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be.

 

Forrás: budapest.hu

-csa-