Meggyilkoltak egy festőművészt Óbudán – megvannak a tettesek

Halálra késeltek egy festőművész férfit Budapesten: napok óta halott volt, amikor rátaláltak. Most kiderült, hogy mi történhetett.

Három napon belül kézrekerítette a rendőrség az Óbudán történt gyilkosság feltételezett elkövetőit. Július 4-én érkezett bejelentés hozzájuk a budapesti, III. kerületi lakóházból, hogy holtan találtak egy férfit – írta meg a blikk.hu.
 
A társasház 10. emeletén levő lakásba tűzoltók mentek be lakossági bejelentést követően, ugyanis borzalmas bűz terjengett. Ekkor találták meg a halálra késelt 51 éves férfi testét.
 
A BRFK Életvédelmi Osztálya halált okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, mára azonban – mivel az emberölés gyanúja felmerült -, a további eljárás emberölés bűntett miatt folytatódik – tudatta a blikk.hu.
 
Meggyilkoltak egy festőművészt Óbudán – megvannak a tettesek
Meggyilkoltak egy festőművészt Óbudán – megvannak a tettesek
 
A lap információi szerint a festőművész-grafikus férfi az utóbbi időszakban éjjeliőrként dolgozott és kapcsolatot kezdett egy nála fiatalabb, kábítószerfüggő nővel. Ő és a barátai gyakran látogattak el a férfihoz.
 
A Blikk úgy tudja, hat nappal azelőtt, hogy ráleltek a holttestre, az áldozat és az egyik társaságbeli között vita alakult ki, akkor rendőrt is hívni kellett. Az illetőt végül elengedték, állítólag ki is békültek a festőművésszel.
 
Mielőtt a holttestet megtalálták, a szomszédok a férfi barátnőjét is látták távozni – tudatta a blikk.hu.
 
L.A.