Még idén elindul az M3-as metró felújítása

A tervek szerint három szakaszban és két ütemben, 125 milliárd forintból fejlesztik a vágányokat, az állomásokat, a mozgólépcsőket, az alagutakat és az elektronikát. Akadálymentesítik az állomások egy részét, 10 állomáson felvonókat és a fiy lécspő mellé mozgólépcsőt telepítenek.

Nem lehet tovább halogatni a felújítást. A járat szerelvényein többen utaznak naponta, mint az ország összes vasútvonalán együttvéve, emellett a több mint három évtizedes fennálás alatt egyszer sem történt felújítás, így a folyamatos működés alatt elhasználódtak, elavulttá váltak a metró pályái, állomásai, műszaki berendezései. Az első felújított szerelvény várhatóan 2017 elsó hónapjaiban érkeznek meg.

 

Így nézhet ki a felújított M3 metró szerelvény

 

 

Még idén elkezdődik a vonal rekonstrukciója, jelenleg a munka előkészítése zajlik. A felújítás során az érintett szakaszokon az utazóközönséget pótlóbuszok szállítják majd, illetve sűrűbben járnak majd a busz- és villamosjáratok a belváros felé. Amíg elkezdődnek a munkálatok a kritikus helyeket folyamatosan ellenőrzik és a hosszabb szakaszokon cserélik a leginkább elhasználódott sínszálakat. Emellett az elöregedett járműveket lecserélik az M2 metró vonaláról áthelyezett fiatalabb kocsikra.

 

/T.D.