Mediterrán fiesta egész évben – Utazás Spanyolországba

Az utazni vágyók egyik legkedveltebb célpontja kétségkívül Spanyolország. A mediterrán ország számos lehetőséget rejt mind a kultúrára, a gasztronómiára, mind a lazább tengerparti nyaralást előnyben részesítők számára. 

 

Utazás a temperamentum vidékére

 

Spanyolország területileg meglehetősen nagy, ennek megfelelően földrajzilag is igen eltérő képet mutat. Kiváló borvidékei mellett elsőrangú tengerpartjai és hangulatos helyszínei, városai okán is igencsak kedvelt célpont. A spanyol nép temperamentumát szinte fölösleges is bemutatni, hiszen az egész országot ez a fajta emelkedettebb hangulat járja át, mely minden látogatóra rögtön átragad. 

 

Éghajlatából fakadóan nem csak nyáron lehet ideális helyszín a kikapcsolódásra. Tulajdonképpen tavasztól őszig érdemes kilátogatni tengerpartjaira, de ha minket inkább a barangolósabb, városnézős nyaralások vonzanak, úgy egész évben kiváló lehetőségeket kínál az ország jelentős része. Egy utazás Spanyolországba tehát időtlen csábítás.

 

A két fő desztináció

 

Egy spanyol utazás két leggyakoribb célpontja Barcelona és Madrid. Olyan értelemben ár is összevetni a két várost, hogy melyik „tud többet”, hiszen egészen már jellegű helyekről van szó. Barcelona egy tengerparti nagyváros, ám a fürdőzési lehetőség mellett tele van egyéb látnivalókkal is, így kiváló kombinációs lehetőségeket nyújt a kikapcsolódásra.

 

Madrid, mint az ország fővárosa a nyüzsgés, a gasztronómia és a kulturális látnivalók központja. Tengerparttal ugyan nem rendelkezik, ám ezt nagyban pótolja felejthetetlen hangulatával, vendéglőivel, imádnivaló utcáival és a már említett, utánozhatatlan spanyol temperamentummal. Arról nem is beszélve, hogy egy utazás Spanyolországba, illetve ebbe a két városba a futball szerelmeseinek is valóságos zarándoklat.

 

Spanyolország, a nyüzsgő mediterrán hangulat otthona

 

Mediterrán hangulat költséghatékonyan

 

Mivel az ország ilyen gazdag látnivalókban, érdemes lehet pontosan megtervezni előre utunkat, hiszen ezzel nem csak időt, ám pénzt is spórolhatunk. Nem eshetünk abba a hibába, hogy mindent „esetlegesen” oldunk meg, hiszen az jóval több pénzt vehet ki a zsebünkből. A megfelelő ár-érték arányú szállás kiválasztása mellett a közlekedéssel spórolhatunk a legtöbbet.

 

Spanyolország nagyvárosai szerencsére kiváló tömegközlekedéssel rendelkeznek. Metró, villamos, buszok és vonatok is a rendelkezésünkre állnak, melyek rendkívül kedvező áron juttatnak el minket az összes érdekes helyre. A transzfereken való spórolás pedig már itthon elkezdődhet, hiszen ha sikerül megkérnünk valakit, hogy vigyen ki a reptérre, egy gyors kiszállás erejéig ez tulajdonképpen költségmentes. De ha nem sikerül senkit beszerveznünk, a saját autónkat is kedvező áron parkolhatjuk le a reptér közvetlen közelében.

 

Miután megérkeztünk a kiszemelt városba, már rögtön a reptértől igénybe vehetjük a tömegközlekedési eszközöket. Habár arra érdemes figyelni, hogy a reptéri járatok általában külön – általában magasabb – tarifával működnek, még így is jobban járunk, mintha egy sokszor lehúzós taxiba ülnénk be. Arról nem is beszélve, hogy a tömegközlekedési eszközök biztosan és pontosan érkeznek az általuk meghatározott helyre.

 

Épp itt az ideje tehát megtervezni az utazást Spanyolországba, hiszen látnivalói mellett kiváló költséghatékony megoldásokat is kínál számunkra.