Luxus, ami nem álom: használt Audi külföldről

Ha elérhető luxus az álom, akkor a használt Audi egy mindig jó tipp. Ha külföldről sikerül egy ilyen járgányhoz hozzájutni, általában az állapota miatt sem kell kompromisszumot kötnünk.

 

Miért éppen Audi?

 

Ha ezt a kérdést fel kell tenni, akkor valószínűleg még nem találkoztál ezzel az autóval. Az Audi mindig is a luxust testesítette meg és nem változik ez akkor sem, mikor bemutatják elektromos tankjukat. Az E-Tron 55 quattro ugyanazt a lehengerlő erőt, eleganciát és luxust képviseli, amit elődei, csak villanyos köntösben.

 

Az Audik a felső-középkategóriás autók között az egyik legértékállóbb márkát képviselik, így az Audi nem csak a presztízs alapján, hanem a technikai állagromlás terén is győztes márka. Nem csak az új, hanem a használt Audik is kiváló vételt jelentenek.

 

Használtan elérhetőbb

 

Audit használtan venni sem zsákbamacska, bár, mint minden használt jármű esetén, érdemes körültekintően eljárni. Vannak azonban országok, ahol jobb vételre számíthatunk.

 

Ilyen például a német használtautó piac, ahol nem csupán azért érdemes körülnézni, mert ott az Audi hazája, hanem elsősorban a német vezetési és fogyasztási szokások miatt.

 

A németeknek a család után első az autó. Általában elmondható, hogy kifejezetten igényesen karbantartják a járműveiket és szinte vallásosan betartják a kötelező szervizelést, amit aztán dokumentálnak is a szervízkönyvben. Ez nem csak azért előny, mert folyamatosan karbantartják a járműveket, hanem azért is, mert az autó teljes élettartama hivatalos okiratokkal dokumentálva van. Ennek is köszönhető, hogy viszonylag nehéz például a kilométeróra visszatekerésével trükközni, mert az iratokból azonnal kiderül a turpisság.

 

Az Audiban egyszerre testesül meg a sportos elegancia a maximális luxus és a brutális nyers erő

 

A fogyasztási szokások is növelik a német használtautó piacon található jó vétel esélyét, mert az autókat igen sokszor lízingben vásárolják a németek. Mikor letelik a lízing ideje, inkább becserélik kis ráfizetéssel egy újra, a lízingelt autó pedig piacra kerül – szerencsénkre. 

 

Német használtautó oldalakon is érdemes bogarászni, de autó árverési oldalakon profiktól lehet például lefutott flotta autókat venni, ahol garantáltan semmi trükk nincs az autó papírjaival.

 

Néhány jótanács

 

Külföldi használtautó vásárlásakor különösen körültekintően járjunk el, mert igen nehéz korrigálni a tévedésünket. 

 

Ragaszkodjunk hozzá, hogy a tényleges eladó neve legyen az adásvételi szerződéseken, ne egy távoli ismeretlen személy, mert ha bármilyen garanciális problémát kell intéznünk, azt az eladóval tesszük.

 

Hiteles szervízkönyv és az óraállás változását igazoló egyéb hiteles dokumentumok (például műszaki vizsgák) nélkül soha ne vásároljunk használt autót külföldről – de itthon sem.

 

Nem kőbe vésett szabály, de a legjobb külföldi használtautók Európa északi régiójából, elsősorban Németországból és Hollandiából jönnek. A déli (spanyol és olasz) autóktól inkább tartózkodjunk.