Liget projekt: a parkfejlesztés időszaka jön

Új szakaszába ért Budapest ikonikus parkjának, a Városligetnek a fejlesztése. Az eddigi folyamatos átadások nem szakadnak meg, hamarosan több beruházás is elkészül, és márciustól a parkgondozási szakaszra összpontosítanak. Még idén újul meg a Rondó, a Műcsarnok, a Városligeti Promenád és a Néprajzi Múzeum is megépül. 

Nyolcvanezer négyzetméteres területen kezdik el a parkfelület megújítását a Liget Budapest projekt keretén belül. A tervek szerint 2022 tavaszáig még kétszáz fát elültetnek. Még idén megkezdik a Rondó felújítását, a Városligeti Promenád új szakasszal bővül, elbontják az oda nem illő elemeket, és egy szembetűnő változtatást is kialakítanak.  
 
 
Az építési munkálatok
Az építési munkálatok
 

A ballon-kilátó helyreállítását követően a régmúltban nagy sikert arató városligeti léghajózást is újra bevezetnék a kivitelezők. A Mimóza dombon kapna helyet az attrakció, előbb ezt a zöldfelületet teszik rendbe. Ezen felül a Magyar Zene Háza körüli zöldfelület is parkszerűen megújul, utcabútorokat helyeznek el, hangulatos világítást kap az egész park, ahol hamarosan összeérnek a sétány részletei.  
 
A projekt keretén belül 2017 óta eddig folyamatosak voltak a beruházások átadásai, ezt a kört ezután sem szakítanák meg. Eddig százötvenezer négyzetméter zöldfelületet alakítottak ki, és ötszáz fát ültettek el. Létrehoztak egy kutyás élményparkot, pavilonkertet és nagyjátszóteret, valamint átadták a Mőcsényi Mihály Botanikus Kertet is.  
 
 
 
 
M. A. 

Forrás és fotó: mti/ Balogh Zoltán