Le a padlóra! Avagy az elektromos fűtőszőnyeg előnyei

Az elmúlt években nagy mértékben nőtt az alacsony hőmérséklettel működő fűtési rendszerek népszerűsége. Használatának elterjedése nem véletlen: könnyű szabályozhatóság és minden elképzelést felülmúló hőérzet szól mellette. De vajon kinek és hogyan alkalmas a fűtőszőnyeg használata?

 

Az alulról érkező hő, például a padlófűtés egyik legnagyobb előnye a hagyományos radiátor rendszerekhez képest a jóval kedvezőbb hőmérséklet eloszlás és a jelentősen nagyobb komfort érzet. Gyakorlatilag bármilyen fűtési mód kiváltására alkalmas, így akármilyen is az otthonod, érdemes átgondolni ezt az alternatívát. Ráadásul akár kiegészítő fűtésként is alkalmazható, így amennyiben nem gondolkodsz teljes fűtés cserén vagy korszerűsítésen, azonban érzed, hogy egy kis plusz hőre van szükség otthonodban, gondolkodj fűtőszőnyegben.

 

Amikor azt mondjuk, hogy gondolkodj bátran ebben az alternatívában, akkor azt komolyan gondoljuk. Hiszen akár meglévő burkolat esetén is alkalmazható ez a fűtés! 

 

Természetesen számos tényező befolyásolja, hogy a piacon elérhető fűtőszőnyegek közül melyik lesz számodra az ideális. Könnyen eligazodhatsz a lehetőségek között az internetet böngészve, de egy fűtés szakértő is hamar a segítségedre lesz ebben a kérdésben.

 

Bármilyen burkolatot is szeretnél, hatékony melegítést jelenthet számodra ez a módszer. Mivel nem szükséges túlzottan sok rétegen keresztül hatolnia a melegnek (hiszen a szálak közvetlenül a burkolat alatt helyezkednek el), így akár parketta vagy járólap esetén is ideális választás lehet.

 

A hőmérséklete szabályozható, ezért attól sem szükséges félni, hogy esetleg kedvezőtlenül hat a burkolatra. Bátran választható linóleum vagy egyéb műanyag burkolat alá is.

 

Alkalmazd bátran parketta alá is

 

Bár gyorsan és viszonylag egyszerűen beszerelhető, mégis érdemes szakember segítségét igénybe venni hozzá. Kiépítési költsége a fűtési alternatívák között alacsonynak számít, így nem érdemes a szakértői telepítés költségét megspórolni.

 

A leggyakrabban felmerülő félelem az ilyen típusú fűtés kapcsán annak szerelése. Ha elromlik, valóban fel kell szedni a teljes padlózatot és odavész a burkolat?

 

Természetesen nem. Nem tud elromlani az elektromos fűtőszőnyeg. Ha megfelelő szakemberrel építteted ki a rendszert, közvetlenül a telepítés után nyomáspróbát fognak végezni. Ehhez a lépéshez feltétlenül ragaszkodj, hiszen a felmerülhető problémák már itt kiderülnek. Ha ezen a ponton minden rendben működik, később sem várható gond, és nem sérül a padló.

 

Ettől függetlenül a szerződő felek között garancia is létre szokott jönni. A jótállás további biztonságérzetet nyújthat számodra. 

 

Ha gondolkodtál tehát már azon, hogy az egyik legmodernebb és legkorszerűbb fűtési módszert alkalmazd, vágj bele bátran, viszont mindenképp csak szakember segítségével végezd el az átalakítást otthonodban.