Komoly elismerést kapott az egyik budai fejlesztés

A világ egyik legjelentősebb elismerését zsebelte be az ingatlanfejlesztésben egy budapesti projekt.

Hatalmas díjban részesült egy budapesti városnegyed-fejlesztés, hiszen egy magyar projekt nyerte meg a világ legkomolyabb ingatlanfejlesztési versenyét. A FIABCI versenyen közel 30 éve díjaztak utoljára magyar projektet.

A beruházó és nyertes Property Market Kft. elárulta, hogy az általuk irányított BudaPart városnegyed projektben a következő fejlesztési szakasz is elindult, amelynek köszönhetően 3 hektár parkosított zöld területtel bővül Budapest. 

buda_torzs_bpn

Ritka koncepciót alkalmaztak a tervezők

A díjazásról kiemelték, hogy azért végezhettek ilyen előkelő helyen a világversenyen, mert nagyon ritka az, amit itt alkalmaztak: a fejlesztők az úgynevezett 15 perces városi koncepció alapján tervezték meg a városnegyedet, amely a közlekedést az autós forgalomról a biciklis és gyalogos forgalomra tereli át. 

Ezzel a megoldással a budapesti projekt egy mintaként szolgálna a fenntarthatóbb élethez és a nagyvárosok emberközpontú, valamint élhető napjaihoz. A BudaPart projekt lesz az 5. legnagyobb közterületi park az egész fővárosban, mivel közel 20 hektár zöldterület jön létre a fejlesztés eredményeképp.

Forrás: Origo
CS.SZ.