Kényelmes és tiszta fűtés – létezik ilyen?

A növekvő ökológiai tudatosság és az Egészségügyi Világszervezet riasztó jelentései idején az üvegházhatású gázok és por kibocsátásával kapcsolatban, a megfelelő energiaforrás kiválasztása kulcsfontosságú. A levegőben káros égéstermékek találhatók, amelyek légúti és keringési betegségeket, sőt rákot is okoznak, és a fűtési szezonban ez toxikus koncentráció több mint húszszorosa a nyári és tavaszi értéknek. Ez jellemző a nem hatékony fűtőkazánok égési folyamataira. Érdemes tehát megfontolni a szilárd tüzelőanyagok helyett egy alternatív energiaforrást!

Legyen ez a PB-gázfűtés!

A tartályos PB-gázfűtés számos előnnyel rendelkező megoldás. A legfontosabb minden bizonnyal a gáz felhasználásának lehetősége olyan helyeken, ahol nincs gázvezeték-infrastruktúra. Előnye a hatékonyság és a kényelem is, mert elég az üres tartályt megfelelő gyakorisággal cserélni, és az automata gázkazán vezérli a teljes fűtési rendszert. Emellett az előnyök közé tartozik az ökológia, mert a gázfűtés kevésbé káros a környezetre, mint például a szénégetés. Hogy biztonságos-e a PB-gázfűtés? Nos, a válasz igen, persze nyilván csak akkor, ha eredeti, megfelelő műszaki állapottal rendelkező tartályokat használunk. Nagyon fontos kérdés még a megfelelő biztonsági szabályok alkalmazása mind a tartály használatánál, mind pedig tárolásánál, bekötésénél és szállításánál.

A PB-gáz energiaforrásként való használatának előnyei

  • Átfogó felhasználás – a gáz tökéletes otthoni és vízmelegítésre, főzésre, gázkandallók működtetésére vagy áramfejlesztők tüzelőanyagaként.
  • Egyszerű telepítés – a tartály egyedileg a felhasználók igényeihez szabható.
  • Ökológia – a propán és a bután kémiailag tiszta gázok, egyszerű molekulaszerkezettel. Homogén szerkezetűek, nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot.
  • Az PB-gáz károsanyag-tartalma alacsonyabb, mint a hagyományos energiahordozóké, ezáltal alacsonyabb az üvegházhatású gázok kibocsátása. Emellett nem termel kormot vagy egyéb maradványokat, nem mérgező, nem jelent veszélyt a talajvízre vagy a talajra, ezért védett területeken is használható.
  • Könnyű kezelhetőség – a PB-gázfűtés rendszer nem igényel karbantartást, nincs szükség a kazán beállítására. Ebben a fűtési rendszerben nincs szükség tüzelőanyag hozzáadására, tisztítására vagy égési hulladék eltávolítására. A fűtési szerelést a bekötés után alkalmazhatjuk anélkül, hogy bármilyen adaptációs munkát kellene végezni.
  • Hosszú távú perspektíva.
  • Nagy hatásfok – az 1 kg tüzelőanyagból nyert hőmennyiség kétszerese a szilárd tüzelőanyagos volumenhez képest.

A tartályos PB-gázfűtés a hőszolgáltatás modern és környezetbarát módja, amelyet egyre gyakrabban használnak a családi házak tulajdonosai. Az alacsony üzemeltetési költségek és a könnyű kezelhetőség a megoldás egyik legfontosabb előnye. Ha úgy dönt, hogy cseppfolyós gázzal fűti otthonát, érdemes e téren egy profi szolgáltató segítségét kérni. Legyen ez a Flaga gáz!