Jövőre újul meg a Blaha Lujza tér

A fővárosi költségvetésben 1,8 milliárd forint áll rendelkezésre a Blaha Lujza tér rekonstrukciójára. Tarlós István főpolgármester sajótájékoztatón közölte, hogy várhatóan még idén elvégzik a tervezési feladatokat.

A Blaha Lujza tér jelentős, alapvető arculatváltáson megy majd keresztül. A tervek szerint megszüntetik a téren a szervizutat, a parkolót, növelik a zöldterületet, felújítják az aluljárót, megtörténik a környező utcák forgalomtechnika felülvizsgálata. Továbbá teljes körű akadálymentesítés is lesz - mondta el a főpolgármester, aki hangsúlyozta: az a cél, hogy a közterületi élet élvezhető helyszínévé váljon a Blaha Lujza tér. Tarlós István megjegyezte azt is, hogy hamarosan "terítékre kerül" az Orczy tér rekonstrukciója is.

 

2019-re megújulhat a Blaha Lujza tér

1,8 milliárd forint áll rendelkezésre a Blaha Lujza tér rekonstrukciójára

 

Kocsis Máté józsefvárosi polgármester elmondta, a kormány forrást biztosított arra, hogy a Corvin áruház alumínium borítását elbontsák és az áruház eredeti homlokzata megújuljon. Ez reményeik szerint a tér rekonstrukciójával egyidejűleg megtörténik majd - tette hozzá. Azt mondta, naponta 200-300 ezer ember érinti közlekedése során a Blaha Lujza teret, amelynek felújításával egy régi adósságot törleszt a főváros és a kerület. Kocsis Máté kitért arra is, hogy az elmúlt években a Józsefváros Újjáépül program keretében számos közterület újult meg. Minden jelentősebb, nagyobb teret igyekeztek használhatóbbá, élhetőbbé tenni - mondta.

 

MTI/T.D.