Jövőre megnyílik a csillaghegyi strandfürdő új fürdőegysége

Lerakták a csillaghegyi strandfürdő új fürdőegységének alapkövét, illetve időkapszulát helyezett el Tarlós István főpolgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője és a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. vezérigazgatója, Szőke László.

Tarlós István szerint az alapkőletétellel újabb jelentős állomásához érkezett a főváros fürdőfejesztése, ugyanis így Budapest egész évben nyitva tartó fürdőegységgel gazdagodik. A főváros és a BGYH célja, hogy megőrizze és folyamatosan továbbfejlessze Budapest gyógyfürdőit és strandjait. A főpolgármester szólt arról is, hogy a fővárosban az egyik legfőbb turisztikai vonzerő a gyógyfürdők.

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője és Tarlós István főpolgármester

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője és Tarlós István főpolgármester

 

A beruházásról elmondta, hogy szolgáltatásbővítést is terveznek a BGYH-val, melynek a célja kettős: egyrészt, hogy a tervezett épület a lakosság színvonalasabb kiszolgálását szolgálja wellness részleggel, szaunavilággal, "gyerekparadicsommal", valamint étteremmel. Másrészt, hogy a sportolók részére, elsősorban az utánpótlás céljait szolgálva, nevelésre "otthon nyújtson". A hárommilliárdból megépülő új fürdő hét szintjét összesen tizenegy medencével építik be, illetve három szabadtéri medence is lesz.

 

/T.D.