Jövő technológiai expó Budapesten

A jövő szempontjából egy rendkívül tanulságos rendezvénnyel gazdagodott a magyar főváros. 

A magyar kormány továbbra is fontosnak tartja a jövő technológiáit, ennek pedig ékes bizonyítéka volt a fővárosban megrendezett Mesterséges Intelligencia (MI) és Autonóm Rendszerek Expó.

Az esemény a legmodernebb technológiai megoldásokat mutatta be, valamint részletezte a területhez kapcsolódó beruházásokat is. Az expón elhangzott, hogy a magyar kormány a jövőben is kiemelt figyelmet fordít bizonyos tudományágak támogatására.

jovo_torzs

Újabb rendhagyó esemény a magyar fővárosban

Az előadók rámutattak arra, hogy a következő évtizedben a felsőoktatási intézményekben a matematikai, a természettudományi, a mérnöki és az informatikai (MTMI) képzések aránya el fogja érni az 50 százalékot. Ez azt jelenti, hogy 2030-ban minden második diák ezek közül a területek közül fog választani, amikor egyetemre vagy főiskolára jelentkezik. 

Magyarország célja, hogy olyan egyetemi képzéseket indítson, amelyek hozzájárulnak a fenntartható gazdasághoz, a modern társadalom létrehozásához, illetve nagyon magas hozzáadott értéket teremtenek.

Mindezek mellett hazánkban több felsőoktatási intézmény is támogatja a jövő technológián alapuló startupok létrehozását. Ennek újabb bizonyítéka, hogy az elmúlt 13 évben az EU-n belül Magyarországon nőtt a legnagyobbat a kutatási és fejlesztési területen dolgozók aránya.

Forrás: MTI
CS.SZ.