Intelligens takarító robotok Budapesten

Az elmúlt napokban egy budapesti irodaházban több intelligens takarítórobot jelent meg.

Március elején több okos robotot is bemutattak egy fővárosi irodaház épületében. Az intelligens takarítórobotok 7 nyelven képesek kommunikálnak és olyan modernek, hogy saját magukat is tudják tanítani.

Az ultramodern érzékelőnek köszönhetően alaposan kitakarítják a helyiségeket, még a mozgatható lámpát és a virágcserepet is. Mindezek mellett Budapesten bemutattak egy olyan robotot is, amelyet UV-fertőtlenítésre terveztek.

int_bud_torzs

Elképesztő mire képesek a robotok

Az egyik robot tálcával is fel volt felszerelve és ezzel járta az irodában a bemutatótermet, míg a két kefés robot társa gyorsan eltakarította a port, addig ő felmosta a padlót. Már-már jövőbeli volt az, amit a résztvevők láthattak, pedig a robotok itt vannak a szemünk előtt. 

Amikor a robotok befejezték az egyik terület takarítását, egy pillanatra megálltak és már készen is álltak a következő programozott feladatokra. A robotok akár telefonos alkalmazással is irányíthatóak, a mért adatokat pedig online is lehet követni egy okostelefonról.

Bónusz gyanánt egy olyan robotot is bemutattak, amely faleveleket vagy cigaretta csikkeket képes felvenni a parkokból és a parkolókból. Ezek a robotok nagyon hatékonyan alkalmazhatóak bármilyen környezetben, így óriási hasznát tudjuk nekik venni a jövőben.

Forrás: PrexRobot, TWN
CS.SZ.