Informatikai továbbképzéssel segíti a munkavállalók elhelyezkedését az NFSZH

A Nemzeti Szakképzési Hivatal (NFSZH) Digitális szakadék csökkentése című európai uniós, vissza nem térítendő támogatású kiemelt projekt keretében az álláskeresők elhelyezkedését segítő informatikai ismereteket bővítő képzéseket indít.
 

A Széchenyi 2020 program keretében megtartott képzések megvalósításához 23 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást kapott az NFSZH.

 A képzéssel elősegítik a digitális készségek fejlesztését
 

A képzések elsősorban az elmaradottabb régiókban, az alacsonyabb iskolai végzettségűek számára biztosítanak lehetőséget, hogy digitális kompetenciáikat fejlesszék. A programban résztvevők többek között megtanulhatják a számítógép működésének alapjait, valamint megismerik az okoseszközök használatát.

A munkaerőpiacon a digitális írástudás kulcskompetenciának számít, amit a képzés elvégzésével a résztvevők elsajátíthatnak és növelhetik elhelyezkedési lehetőségeiket.

Az elmúlt 5 évben 230 ezer ember részvételével, eddig 30 ezer oktatást tartottak meg. A legnagyobb érdeklődés az Észak-alföldi régióban volt, ezen belül pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csaknem 7000 képzést valósítottak meg.

A digitális szakadék csökkentésére indított képzést elvégző első 100 ezer tanulója 9,6-ra értékelte az oktatást, míg 9,5-re az infrastrukturális feltételeket.

BG

Forrás: MTI, Világgazdaság
A képek illusztrációk