Indulhat a digitális infrastruktúra-fejlesztés az MKE-n

Jelentős összegű Európai Uniós támogatást nyert a Magyar Képzőművészeti Egyetem teljeskörű digitális infrastruktúra-fejlesztésre.

Komplex digitális infrastruktúra-fejlesztést hajt végre a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) a közeljövőben. Az intézmény az EU-tól nyert 804,93 millió forintos támogatást a célra – írta meg a minuszos.hu.
 
A projekt az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz alapjából kezdődhet meg.
 
Az egyetem közlése szerint a cél az, hogy megvalósítsák 2026-ra az infrastrukturális, szervezeti, oktatásfejlesztési, kutatásfejlesztési és sajátbevétel-növekedésre koncentráló fejlesztést.
 
Komplex digitális infrastruktúra-fejlesztést hajt végre a Magyar Képzőművészeti Egyetem
Komplex digitális infrastruktúra-fejlesztést hajt végre a Magyar Képzőművészeti Egyetem
 
Az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően egy gazdaságosabb, fenntarthatóbb egyetemet hoznának létre, fejlesztenék a művészeti képzés gyakorlóhelyeit, a humánerőforrás kapacitást és az oktatászervezést is hatékonyabbá tennék – tudatta a minuszos.hu.
 
Mindezekkel az egyetem nem csupán a diákok, hanem a szélesebb társadalom számára is képes lesz elérhető kulturális ismeret és tudás közvetítésére – tudatta az MKE.
 
A digitális infrastruktúra és az eszközök fejlesztése, a hallgatók és dolgozók készségfejlesztése mind része a projektnek.
 
A beruházással optikai körgyűrűs alapokra helyeznék a hálózati infrastruktúrát, fejlesztenék a szerverrendszert és a vezeték nélküli hálózatot, bővítenék és fejlesztenék a felhasználói eszközöket, modern eszközöket vezetnének be, melyekkel a digitális és interakciós oktatást is segítik – írta meg a minuszos.hu.
 
B.A.