Idei utolsó ülését tartotta a budapesti közgyűlés

A Fővárosi Közgyűlés idei utolsó közgyűlésén mintegy hatvan pontot tárgyalt meg, többek között döntöttek az Aranyhegyi-patak árvízvédelméről és tizenegy eddig névtelen közterület elnevezéséről, valamint lengyel-magyar barátságot ábrázoló emlékhely jöhet létre.

A csillaghegyi öblözet árvízvédelmének keretében négymilliárd forintból fejlesztik  az Aranyhegyi-patak menti és a pünkösdfürdői védvonalszakaszt. A két védvonalszakasz 2018-ban és 2019-ben megvalósuló fejlesztéséhez szükséges négymilliárd forintot a főváros saját forrásból előlegezi meg. Szó volt az M3-as metró akadálymentesítéséről is, Tarlós Istvá főpolgármester hangsúlyozta, hogy az északi szakaszon csak egyetlen olyan állomás lesz, ahová nem kerül lift. A teljes felújítást követően a metró húsz állomása közül 12 lesz teljesen akadálymentes, ez a szám eddig kettő volt.

 

Idei utolsó ülését tartotta a budapesti közgyűlés - forrás: budapest.hu

Négymilliárd forintból fejlesztik  az Aranyhegyi-patak menti és a pünkösdfürdői védvonalszakaszt

 

A lengyel-magyar barátságot ábrázoló emlékhely egy leendő parkban kapna helyet a Duna-parthoz közeli Hajó utca környékén, amely a 2010-es szmolenszki légi katasztrófára is megemlékezne. A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag fogadta el tizenegy eddig végtelen közterület elnevezését, amely hat kerületet érint. Zajrendeletet is alkottak, amely a margitszigeti szabadidős létesítmények és a közterületi tevékenységét korlátozza. A döntés értelmében jövő márciustól kulturális célú létesítmény naponta 10 és 24 óra között, sport vagy más létesítmény 10 és 22 óra között használhatna csak hangosító berendezést.

 

/T.D.