Hogyan vonzzuk be és tartsuk meg a tehetséges munkavállalókat?

Az Y-generáció munkahely elvárásai arra ösztönözhetik a fejlesztőket és a bérbeadókat, hogy új irodakialakítással, bizonyos trendeknek megfelelő koncepciókat és irodatereket alakítsanak ki az irodáikban.

 

A cikket a Spaces és a Regus irodaközpontok (IWG Group) támogatták.

 

A gyorsan növekvő vállalatok szakemberei tudják, hogy az első benyomáson áll vagy bukik a személyes találkozók sikeressége. Nem csupán a partnerekkel való kapcsolattartás vagy megbeszélések során érdemes jó fényben feltűnnünk szolgáltatóként, de munkáltatóként legalább annyira fontos, ha a célunk kiváló a munkaerő alkalmazása.  

 

Hogy a megfelelő szakemberekkel tudjunk dolgozni, a csábító előre lépési lehetőségeken, változatos munkakörön és kimagasló juttatásokon kívül sokkal többet kell kínálnunk. Egy munkavállaló számára a vállalat politikájához és a cég belső kultúrájához való kapcsolódás éppen olyan fontos, mint a különböző, egyéb juttatások. A toborzás sikerességét tekintve szintén fontos, hogy a város melyik pontján dolgozunk, vagy, hogy milyen környezetben is tesszük mindezt. Irodánk berendezése és a design is sokat hozzátesz ahhoz, hogy jelöltjeink az első perctől kezdve elköteleződjenek cégünk irányába és minket akarjanak választani.  A szakavatott, nagy profittal rendelkező munkáltatók növelhetik a vonzerejüket, ha tudják, hogy milyen eszközöket kell optimalizálni a munkavállalói értékajánlatot illetően.

 

Ne feledkezzünk meg a munkahelyi márkaépítés fontosságáról!

 

Egy erős, következetes, izgalmas lehetőségeket nyújtó brand kiválóan alkalmas a megfelelő alkalmazottak bevonzására és hűségük elnyerésére. A Randstad kutatásai alapján a rosszul végrehajtott belső márkaépítéssel akár épp az ellenkező hatást is elérhetjük. A szilárd márkaépítés erősítheti a bizalmat a csapatban, pozitív érzéseket válthat ki a szervezet iránt, és növeli az elkötelezettséget és az elvégzett munka minőségét is.  

 

Fontos a jól megválasztott design

 

A jellegtelen szekrények és az unalmas irodai bútorok ideje lejárt, felváltotta az átfogó, modern irodai design. A látványos irodai formatervezéshez és a különféle, változatos munkaterületek biztosítása nem minden esetben nehéz. Számos lehetőségünk van egy szórakoztató, inspiráló és funkcionális irodát létrehozni, amelyek maximálisan megfelelnek az alkalmazottak igényeinek. Különböző stílusú munkaterületekkel és inspirálóan kialakított helységekkel elősegíthejük a munkavállalók termelékenységét és jó közérzetét.

 

A rugalmasság megteremtése minden munkahelyen prioritást élvez

 

A munka és a magánélet közötti egyensúly mindenki számára különösen fontos. A rugalmas időbeosztás és az esetenkénti home office lehetőségének biztosításával nagyban befolyásolhatjuk megítélésünket. Ha a munkavállalóink számára szabadságot és eszközöket biztosítunk a nem helyhez kötött munkavégzésre, az a kölcsönös bizalom meglétét fogja eredményezni. Ez különösen igaz a munkaerőpiacra belépő fiatalabb generációra, akik értékelik és élnek is a technológia által felkínált szabadsággal.