Hófehér fogak – avagy miért fontos a fogfehérítés

Gyerekkorunk óta sokat hallhatunk arról, hogy milyen fontos vigyázni a fogaink épségére, ennek ellenére a többség sajnos nem fordít túl sok figyelmet erre. Éppen ezért a legtöbb felnőtt embernek már vannak kisebb-nagyobb fogproblémái, amiket a fogorvosok szerencsére remekül meg tudnak oldani. Kár lenne azonban tagadni, hogy a fogak a funkciójuk mellett esztétikai szerepet is betöltenek, ezért ilyen szempontból is érdemes velük foglalkozni.

Miért romlanak leggyakrabban a fogak?

Bár ma már egészen alapvetőnek számít a mindennapos fogmosás, a fogorvosok tapasztalata mégis az, hogy az emberek szájhigiéniája azért hagy kívánnivalót maga után. A többségnél nem arról van szó, hogy ne mosnák a fogukat rendszeresen, inkább arról, hogy nem jól, illetve nem jó eszközzel mossák.

Sokan sajnos nagyon felületesen mosnak fogat, amit talán ők maguk nem érzékelnek, és nem is igazán látszik laikus szemmel, a fogorvos azonban már észreveszi, hogy a nehezebben elérhető helyeken lepedékesek maradnak a fogak. Jellemzően ezek azok a helyek, ahol aztán megindul a szuvasodás.

Általános megoldás lehetne a fogmosási technika javítása, de legyünk őszinték: reggel sokszor rohanunk a munkába, éppen csak átdörzsöljük a fogainkat, nem biztos, hogy ráérünk fogselymezgetni, fogköztisztítót használni. Éppen ezért sokkal kivitelezhetőbb megoldás, hogy a fogkeféket választjuk meg úgy, hogy a lehető legkevesebb hibára adjon lehetőséget. Az elektromos fogkefe éppen egy ilyen eszköz.

 

A fehérítő fogkrémek ebben aktív szerepet játszanak

Miért más elektromos fogkefével fogat mosni?

Az elektromos fogkefék titka abban rejlik, hogy a kialakításuk és lehetetlenné teszi, hogy csak úgy átrohanjunk a fogainkon velük. Rákényszerítenek a körkörös mozdulatokra, a fogkefe által keltett rezgés pedig hatékonyabb tisztítást biztosít, mint amit a legtöbb ember saját kezűleg képes elérni. Sok elektromos fogkefe ráadásul időzítővel is rendelkezik, azaz időkeretek közé szorít: jelzi, mikor mehetünk át a szánk egy másik részére, így biztosítja, hogy mindenhol jó alaposan átsikáljuk a fogainkat, ne hagyjuk abba idő előtt.

Mit tehetünk, ha nem elég fehérek a fogaink?

Ahogy említettük, a fogak épsége esztétikai szempontból is számít, ezért a tisztaságuk mellett a fehérségük is fontos. A fehér fogak bizonyos szinten a genetikának köszönhetők, de életmódbeli tényezők is befolyásolják, hogy mennyire sárgulnak. A dohányosoknak, sok kávét fogyasztóknak például jellemzően sárgábbak a fogaik. Szerencsére ma már ezen lehet változtatni, ugyanis fogfehérítés otthon is lehetséges a megfelelő eszközökkel.

A fehérítő fogkrémek ebben aktív szerepet játszanak, de különböző eszközök is rendelkezésre állnak, úgymint a fehérítő toll, valamint a speciális gélek LED-es fénnyel. Ezeket a speciális eszközöket és készítményeket alkalmazva sokkal fehérebbek lehetnek a fogaink, látványos különbséget érhetünk el. Így nem kell csukva tartani a szánkat télen, ha leesik a hó, hiszen a vakítóan fehér hókupacok mellett sem maradunk szégyenben!

Ha szeretnél fehérebb fogakat, de egy kicsit szkeptikus típus vagy a fogfehérítők hatékonyságát illetően, várd ki a Summer Black Friday kedvezményeket, amikor jutányos áron juthatsz hozzá elektromos fogkeféhez, valamint fogfehérítőkhöz!