Hivatalos az M3-as metró felújítása

Az M3-as metró északi szakasz állomásainak rekontrukciójáról és az alagúti munkálatok elvégzéséről aláírták a szerződéseket. Tarlós István főpolgármester hangsúlyozta, hogy a kormány biztosítja a 137,5 milliárd forintot, akkor is, ha az Unió nem adna támogatást. Hamarosan megkezdődnek a kivitelezési munkálatok.

 

A főpolgármester szerint felkészültek a következő hetek "hisztériájára", ám állítása szerint vagy felújítják a metrót vagy nem, a munkálatok viszont felfordulással járnak amit el kell viselni. A pótlóbuszokat önerőből biztosítják, így lesz elég busz a munkálatok során, ugyanakkor a középső és déli szakaszra nem érkeztek megfelelő ajánlatok, így ezekre új tendereket írnak ki. Kifejtette, hogy a munka szükségszerűségből csak szakaszosan végezhető el, különben „csuklósbusz-áradat” lenne, napokon belül közlekedési káosz keletkezne az egész városban. Hozzátette, hogy az északi szakasz van a legrosszabb állapotban, azért kezdenek azzal.

 

Hivatalos az M3-as metró felújítása

Hamarosan megkezdődik az M3-as metró északi szakaszának felújítása

 

Az északi szakasz rekonstruálására 24,1 milliárd forint áll rendelkezésre, a végső határidő 2018. december 31. Tarlós István hangsúlyozta, hogy a lehetőségekhez mérten a legmagasabb szintű akadálymentesítést végzik el, ám a források korlátozottak. Felhívta rá a figyelmet, hogy 100 százaléban fővárosi beruházásról van szó, amiért "megharcoltak". A metró lezárása - a munkálatoktól függően - október végén várható, az aktuális információkról pesig tájékoztatni fogják az utazóközönséget.

 

 
/T.D.