Határidő előtt elkészült a a Duna Aréna

A szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül elkészült a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye, amelyet Duna Arénának kereszteltek el.

Fürjes Balázs, budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a XXI. század első budapesti, olimpiai versenyekre is alkalmas létesítménye, mind tervezésben, mind kivitelezésben százszázalékig magyar sportlétesítmény. Tarlós István főpolgármester az elmúlt 80 év legnagyobb sportberuházásának nevezte az építkezést, a világbajnokságot pedig a valaha volt legnagyobb magyarországi sporteseménynek.

 

Elkészült a Duna Aréna

Fürjes Balázs és Tarlós Istvá átadta a Duna Aréna jelképes kulcsát Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszónak

 

A főpolgármester hangsúlyozta, ez a beruházás egy komplex városfejlesztési program része, amely a főváros egészének gyarapodását hivatott szolgálni. Az ünnepi eseményen rész vett Gyárfás Tamás, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség alelnöke, valamint Cornel Marculescu, a szervezet román ügyvezető igazgatója is. A Duna Aréna jelképes kulcsát Tarlós István főpolgármester és Fürjes Balázs közösen nyújtotta át a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának, aki válogatott társaival együtt hamarosan birtokba veheti az uszodát.

 

/T.D.