Hamarosan teljesen elkészül a Puskás Aréna melletti új park

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár közösségi oldalán tett közzé videót arról, hogy a Puskás Aréna környezete teljesen megújult, és egy csodás park várja a friss levegőre vágyókat a környéken. 

A park felújításának első üteme kész, jelentette be Fürjes. Elmondása szerint a Puskás Aréna környezete teljesen megújult. Fürjes összesítése szerint a több mint százezer négyzetméternyi park mindenkit vár, akár még kutyával is, jelenleg persze a járványügyi intézkedések betartásával.  

Mint elmondja, két teljesen modern, ízületbarát anyagból készült futókör használható már a fittness- és street workout parkkal együtt. Van a területen mászóparkkal ellátott játszótér, szökőkút is helyet kapott a parkban, valamint bővítették a zöldfelületeket. Díszkivilágítást kaptak a sétányok, az extrém sport kedvelőit pedig skate park várja. Büfék, ingyenes mosdók is használhatóak, valamint ingyenes wifi érhető el. 
 
 
Skate park is lesz
Skate park is lesz
 

Mint Fürjes elmondta, reggel hat és este tíz óra közt lesz nyitva a park. Szelektív hulladékgyűjtés van a területen, a rendre és tisztaságra pedig nagyon ügyelnek.
 
Átalakult a BOK csarnok parkolója és környezete is, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok előtti terület pedig díszburkolatot kapott, az ikonikus szoborsort, a dromoszt pedig megmentették. Park és rendezvényhelyszín is egyben a terület, koncerteket lehet majd itt tartani, óriáskivetítőkön pedig közös meccsnézésre invitálja a lakosságot az államtitkár. 

A későbbi felújítási etap során kosárlabdapályák, kézilabdapálya, görhokipálya, mini labdarúgópálya, pingpongasztalok, teqball várja majd a fővárosiakat. A labdarúgó-Európa-bajnokság után várható a teljesen üzemkész állapot, addigra százszázalékosan üzemel majd minden. A hivatalos átadót május 7-én tartják.  

 

M. A. 

Forrás: Magyar Nemzet