Ha ezt Osztyapenko látná...

Átadták a Budaörsi úti új, kétszintű közúti csomópontot, mely nettó 7,2 milliárd forintba került, ám naponta 120 ezer autós látja hasznát.

A felszín alatti visszafordító alagutakat, biztonságos felszíni kereszteződéseket, akadálymentes gyalogos és kerékpáros aluljárót és zajvédő falat magában foglaló csomópont kivitelezése 2014 augusztusában kezdődött, és 2016. április 18-án adták át. Kicserélték a teljes közműhálózatot, megújult a közvilágítás is. A beruházás avatásán Tarlós István, Budapest főpolgármestere elmondta: a csomópont építése 4-es metró beruházásához kapcsolódva kifejezett vállalás volt az Európai Unió felé. Célja a 4-es metró, a BKV- és a Volán-járatok, valamint a P+R parkolók jobb elérésének biztosítása. Jelenleg 1000 parkolóhely van már a 4-es metró kelenföldi végállomásánál, az év végére pedig mintegy 1500 parkolóhely áll majd az autósok rendelkezésére.

 


Tarlós István, Budapest főpolgármestere az átadón


A beruházás eredményeként javult a Sasad és Őrmező közötti átjárhatóság, új, jelzőlámpával szabályozott alcsomópontok segítségével érhetőek el az autóbusz-végállomások és a P+R parkolók, javult az M4-es metró végállomásának elérhetősége. Kényelmesebbé és biztonságosabbá vált a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedése is.


budapest.hu / MCOnet