Garantált a 3-as metró felújítása Lázár János szerint

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a budapesti 3-as metró felújítására a kormány garanciát vállalt, és támogatja.Az M3-as metróvonal a budapesti metróhálózat leghosszabb vonala. Végállomásai: Kőbánya-Kispest és Újpest-Központ.

\"Miniszterelnökség,
Viszont Tarlós Istvánnak is lobbiznia kellene Brüsszelben, mint ahogy azt elődje, Demszky Gábor tette. Ezt arra reagálva mondta, hogy bizonyos sajtóorgánumokban pár napja megjelent:Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter magához vonta a rövid és középtávú fővárosi uniós projekteket, és azokat \"lehúzta a listáról\". Emiatt a 3-as metró felújítása, a villamosjármű-beszerzés folytatása, a kisföldalatti-járműcsere, a 2-es metró és a HÉV összekötése, valamint a 4-es metró kelenföldi végállomásánál a buszterminál és a P+R parkoló sem valósulhat meg.


A Miniszterelnökség a cikkre reagálva közölte, a brüsszeli szabályok nem teszik lehetővé több fejlesztési forrás felhasználását a fővárosban, ahogy más országokban sem. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára elmondta: azt még nem tudni ugyan, melyek a 2014 és 2020 között megvalósítható projektek, azt azonban már most látni, hogy jóval kevesebb uniós forrás áll rendelkezésre, mint amennyit a budapesti közlekedési fejlesztések igényelnének.

 

MTI/MCOnet