Futóverseny belvárosi Mikulásoknak

December 6-án vasárnap, Miklós napján - ráadásul idén már második alkalommal - ismét megrendezték a budapesti futóversenyek között  immár hagyománynak számító Rossmann Mikulás futást, melyen 2730-an vettek részt.

Mikulás Mikulás hátán futott a pesti belvárosban Mikulás napján. Két futamban népes Mikuláscsapatok indultak a Corvinus egyetem mellől, hogy a nevezésnél kapott hagyományos egyenruhában fussák - mókázzák, kocogják-kacagják - végig a rendező BSI szezonzáró Mikulásfutásán a 2,3 km-es távot, mely a Váci utcában indult, majd a Belgrád rakparton kocogtak vissza a lelkes Mikulások - kicsik és nagyok - az egyetemhez. Volt itt műhó, szakállparádé, a mikulásruháktól piroslottak az utcák, amerre csak a futóverseny zajlott a belvárosban.


A bemelegítést Béres Alexandra fitnesz világbajnoknő vezette, aki maga is piros gúnyát öltött és családtagjaival együtt elvegyült teljesítette a távot. A rendezvényen jótékonysági gyűjtést is tartottak: az állami gondozott gyermekekkel foglalkozó Ágota Alapítvány javára.


budapestvideo / MCOnet