Folytatódnak a felújítások Budapesten

A Rózsa utca és az István utca között, valamint a Rózsa utca és a Szilágyi utca között folytatódik az újpesti Görgey Artúr út  idén elkezdett felújítása.


A Fővárosi Önkormányzat megrendelésére a BKK előkészítésében és lebonyolításában nemcsak az úttest újul meg, hanem a 12-es és a 14-es villamos pályája és megállói is. Továbbá, kétirányú kerékpársáv is létesül, hiszen az a cél, hogy Újpesten is javuljanak a kerékpáros közlekedés feltételei. A munkálatok harmadik, utolsó üteme a teljes felújítás záró időpontjáig, várhatóan 2016. február végéig tart. . Július 28-án az első járat indulásától a Görgey Artúr út felújított szakaszait (a Rózsa utca és a Szilágyi utca között, illetve az István út – Deák Ferenc utca – Csokonai utca – Klauzál utca – Görgey Artúr út csomópontban) átadják a forgalomnak.

 

Budapesti Közlekedési Központ

 

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatott a most induló fejlesztésekről

 
Megújul a Kőbánya-Kispest felszíni P+R Parkoló és a KÖKI Terminál P+R Parkolóház is a Fővárosi Önkormányzat megrendelésére. Az átalakítás részeként mindkét parkolóban fejlesztik a parkolási rendszert, aminek köszönhetően modern fizető automatákat, be- és kiléptető terminálokat és rendszámfelismerő rendszert telepítenek. A korszerűsítés eredményeként a jelenleg két különálló részt alkotó külső és belső parkoló egységes rendszerként üzemel majd. Az augusztus 1. és 8. között zajló építési munkálatok során a felszíni parkoló nem üzemel majd,  csak a parkolóház használata lesz lehetséges. A teljes felújítás összesen 23,8 millió forintból valósul meg, várhatóan 2015. augusztus 18-ig.


BKK/MCOnet