Felkapott rollermegosztó cég jelent meg Budapest utcáin

Ezentúl még több rollert láthatunk majd a főváros utcáin, hiszen a német tulajdonú Tier is megérkezett Budapest utcáira. 

Tovább terjeszkedett a német rollermegosztó vállalat, a Tier, akik Budapestet választották terjeszkedési stratégiájuk következő helyszíneként. A rollermegosztó szolgáltatást kínáló vállalat megjelenésével már 3 olyan cég is van Budapesten, akiktől rollert bérelhetünk. A Lime és a Bird után a Tier a harmadik ilyen vállalat a fővárosban. 

Kezdetnek 150 elektromos rollert raknak le Budapest utcáira, a következő hetekben azonban ezt a flottaszámot 300-ra fogják emelni. A német vállalat a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat célozza meg a szolgáltatásával elsődlegesen, így azokba a kerületekbe telepítik a legtöbb rollert, ahol a legnagyobb budapest egyetemek és főiskolák találhatóak. 

tier_bp_torzs

Jelenleg 150 Tier e-rollert találhatunk Budapesten


Ennek megfelelően, a VIII., a IX. és a XI., majd a  VI., VII., I. és V. kerületben lesznek elérhetőek legelőször a Tier rollerek. A cég a legújabb fejlesztését, a Tier V elektromos rollereit telepíti le a belváros utcáiba, amelyeken már féklámpa és index is található, így az egyik legbiztonságosabb roller típus érkezett a fővárosba. 

A rollereket okostelefonon elérhető applikációkon kresztül lehet majd kibérelni. Az igénybevevők egy térképet fognak majd látni az applikációban, amely megmutatja nekik a hozzájuk legközelebb lerakott rollert. Ezután az elektromos rollert a roller kormányán lévő QR-kód beolvasásával lehet aktiválni. A szolgáltatás feloldási díja 250 forint, a roller használata pedig percenként 50 forint. A bérlésért PayPal-el vagy bankkártáyval lehet fizetni. 

Forrás: TIER, Vezess.hu

Képek: AutóNavigátor, Nuus

CS.SZ.