Fejleszti budapesti üzemét a Siemens Zrt.

Három év alatt tízmilliárd forint értékben fejleszti budapesti üzemét a Siemens Zrt., egyúttal több mint 150 magasan képzett műszaki szakembert vesz fel a telephelyre. A 6 hektáron elterülő Siemens Power and Gas Késmárk utcai üzeme gáz- és gőzerőművekbe gyárt turbinalapátokat és nagy méretű acélkomponenseket.

A fejlesztéssel az üzem Európa egyik legnagyobb turbinalapát gyárává válik, az új termékek gyártása 2018-ban kezdődik majd. A Siemens 2011 óta több mint 7 milliárd forint értékben hajtott végre beruházásokat, mára csaknem 600-an dolgoznak az üzemben. Egyedülálló módon Magyarországon elsőként indít a Siemens duális műszaki mesterképzést a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, ezzel is segítve a hazai innováció fejlődését. 

 

Fejleszti budapesti üzemét a Siemens Zrt.

12 ezer négyzetméterrel bővül a Siemens budapesti üzeme

 

Goszták Árpád, a vállalat Power and Gas budapesti üzemének gazdasági vezetője elmondta,hogy  a beruházással egy 10 ezer négyzetméteres új csarnokot építenek fel, valamint 2500 négyzetméterrel bővítik a meglévőt. A munkák a héten kezdődnek. A budapesti üzem a Siemens egyik kompetencia központja - mondta. A mostani bővítéssel egy új terméktípus, a melegoldali gázturbinalapát gyártását kezdik meg, amely egyben új technológia Magyarországi bevezetését is jelenti - tette hozzá.

 

/T.D.