Elnyeri végső arculatát Budapest legszélesebb sétálóutcája

Több mint egy évtizede indították el Közép-Európa legnagyobb városrész-megújítási programját, amely most fontos mérföldkőhöz érkezett. A Corvin sétány a főváros legszélesebb és egyik leghosszabb sétálóutcája. Nemsokára elkészül a Grand Corvin, a Sétány utolsó lakóépülete, melynek homlokzatán olyan fémburkolatot is elhelyeztek, amit Magyarországon hasonló lakóépület-együttesnél eddig még nem alkalmaztak.

A város-rehabilitációt a helyi önkormányzattal közösen valósították meg. Közel 1 milliárd forintból, 22 ha területen 2700 új lakás, 100 ezer nm irodaépület és 50 ezer nm kereskedelmi ingatlan épült fel.
 
 
A Grand Corvin terveit jegyző LAB5 architects építésziroda vezetője Erdélyi Linda. Szerinte nagy eredmény, hogy a korábbi, sűrűn beépített és lepusztult házakból álló városrész helyén olyan területet alakíthattak ki, ahol nappal és este is van élet. A vezető úgy gondolja a fővárosnak a jelenlegi beruházáshoz hasonló nagyívű tervezetre lenne szüksége, mert csak így alakulhatnak ki a városban olyan közösségi terek, amelyre a városlakóknak szüksége volna.
 
Korsós Ágnes, a Grand Corvin projektigazgatója osztotta meg gondolatait: „Az épületegyüttes egyik újdonsága, hogy a tervezők a fő tengelyt a Tömő utcára merőlegesen vették fel, vagyis az északi tengelyről nyugat felé fordultak, ezáltal növelték a Sétányra néző lakások számát és még a tájolásuk is ideálisabb lett. Szintén a jobb fényviszonyok érdekében tervezték meg úgy az épületet, hogy több helyen beljebb tolták a mellékutcára néző homlokzatokat: ezzel több saroklakás, több intimebb terasz és több olyan otthon épülhetett meg, amelynek nem csak egy oldalon vannak ablakai”.
 
BG
Forrás: Profitline