Elkészült a József Attila Színház felújítása

A József Attila Színház felújítási munkálatai már hat év tartottak, több mint 700 millió forintból korszerűsítették az épületet, felújították a belső tereket és a homlokzatot.

Nemcsák Károly a színház igazgatója elmondta, hogy a felújítás több szakaszban zajlott, keretében korszerűsítették a színpadtehnikát, a művészöltözőket, az irodaépületet és a fűtést. Lecserélték a nézőtéri székeket, megúult a parkoló, az összes közönségforgalmi terület és az első emeleti kiállítóterem is. József Attila Színház Café néven kávézó is nyílt, amely irodalmi műsorok és kis szereplőszámú estek játszóhelyéül szolgál majd.

 

Elkészült a József Attila Színház felújítása

Lecserélték a nézőtéri székeket a József Attila Színházban

 

A több mint 700 forintos fejlesztési pénz kétharmadát a Fővárosi Önkormányzat finanszírozta, míg a színház saját erejéből a főbejárat homlokzata fölé ledvilágításos hirdetőfelületet készült, korszerűsítették a díszletraktárat, valamint modernizálták a stúdiószínpad szellőzési rendszerét. Annak a jegyében, hogy a színház mindenkié, a teátrum a mozgássérültek számára is akadálymentesen megközelíthetővé vált, az indukciós hurok beépítését követően pedig a hallássérült nézők is élvezhetik a nagyszínpadi előadásokat.

 

MTI/T.D.