Elfogadta Budapest 2016-os költségvetését a Fővárosi Közgyűlés

313 milliárdos kiadási és bevételi főösszeggel fogadták el az idei költségvetését, mely a feszített, de reális és megalapozott.

Bagdy Gábor, pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes fogalmazott így az előterjesztésről a közgyűlésben. Nehéz és feszített helyzetben gazdálkodik a Főváros, ehhez illeszkedik a költségvetés - tette hozzá. A szakember úgy véli, a közösségi közlekedés finanszírozása nem teljesen megoldott, ezért a költségvetésbe beépítették „azt a bevétellel nem fedezett költséget, amelyet a helyközi közlekedés biztosítása okoz a fővárosnak". Bagdy szerint lesz forrás a fejlesztésekre, hiszen a tervezett működési eredmények mellett, állami és uniós támogatást is kapnak. Az önkormányzat által értékesített Főgáz-részvényekből származó bevételt sem működésre, hanem – fejlesztésre fordítják majd. Ugyanerre a célra 15 milliárdos hitelfelvételt is terveznek.Ülésezik a Fővárosi Közgyűlés a Városháza dísztermében 2016. február 17-én. Fotó: Kovács Tamás, MTVA


Kovács Péter, a költségvetési bizottság elnöke elmondta: folytatódik az útfelújítási program. A kerületeknek pedig 3,5 milliárd forint támogatást biztosítanak közterületi beruházásokra. Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok szerint stabil és kiszámítható  a költségvetés, mely biztosítja a fejlesztések forrásait.


budapest.hu / MCOnet