Elektromos kerékpárokat adott kollégáinak az MVM csoport

Az MVM cégcsoport pilot projektet indított a Hellovelo Zrt-vel közösen, melynek keretében a munkavállalók részére elektromos kerékpárokat adtak munkába járáshoz.   

A program első szakaszában azt vizsgálják, mekkora igény van arra, hogy munkavállalói juttatásként alkalmazzák az elektromos kerékpárokat. A vállalat másik célkitűzése a projekttel, hogy ösztönözzék a kerékpárral való munkába járást.
 
Munkába járáshoz 50 elektromos kerékpárt biztosítanak a dolgozók részére
 
Az átadó ünnepségen jelen volt Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki tájékoztatásul elmondta, hogy 2021. június 15-én módosították a társasági adóról és osztalékadóról szóló törvényt, ami lehetővé tette a cégeknek, hogy adókedvezmények mellett vásároljanak kerékpáros flottákat, melyeket ingyenesen használatba adhatnak kollégáiknak.
 
Az emberek átlagosan 5-7 kilométert kerékpároznak munkába, ami elektromos kerékpárok használatával többszörösére emelkedhet.
 
Az átadó ünnepségen dr. Tomaj Balázs, az MVM Zrt ügyfél vezérigazgatója hangsúlyozta:
 
"A Pilot projekt illeszkedik az MVM stratégiai törekvéseihez, az innovációhoz, az e-mobilitáshoz, a dolgozói juttatások fejlesztéséhez. Az e-kerékpáros munkába járás nemcsak az egészségmegőrzés szempontjából, de az MVM karbonlábnyomának csökkentése miatt is fontos lépés."
 
A célok megvalósítása érdekében az MVM cégcsoport szorosan együttműködött a kormánybiztosi irodával, valamint az Aktív- és Ökoturisztika Fejlesztési Központtal, hogy a kerékpárok beszerzéséhez szükséges támogató rendszert kidolgozzák és 2022. január 1-ig teljesítsék a szükséges feltételeket.
 
BG
Forrás és Képek: MVM cégcsoport, MTI/ Mónus Márton