Egyre több az eszközbeszerzés az Egészséges Budapest Programban

Az Egészséges Budapest Program keretein belül már eddig is sok fejlesztés és eszközbeszerzés valósult meg, a program pedig tovább folytatódik. 

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is arról számolt be, hogy folytatódnak a beruházások az Egészséges Budapest Program keretében. Szinte az összes budapesti kerületben lesznek eszközbeszerzések, fejlesztések és egészségügyi épület felújítások. 

Az Egészséges Budapest Programot még 2017-ben indította el a magyar kormány annak érdekében, hogy a budapesti alapellátás és a járóbeteg-szakellátás fejlődjön, valamint hogy az épületek minél korszerűbbek legyenek. A program célja továbbá, hogy minél több fővárosi intézményben vezessék be modern technológiákat. 

A program által 2021 eddigi legfontosabb orvostechnológiai eszközbeszerzése is megtörtént, amelyek összesen 6 budapesti és 1 Pest megyei kórház eszközeit gyarapították. Összesen 377 modern eszközzel bővültek a kórházak, amelyre a program 2,5 milliárd forintot biztosított. 

bp_eszkozbeszerzes_torzs

A programnak köszönhetően javul az ellátás színvonala is 

Megvalósult továbbá két hibrid műtő kialakítása is a fővárosban. A Péterfy Kórház-Rendelőintézet és a Manner Jenő Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti Baleseti Központja is kapott egy hibrid operációs helyiséget közel 1,2 milliárd forintos beruházás keretein belül. 

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook oldalán közölte, hogy a főváros 10 milliárd forintos plusz juttatásban részesül, amelyek az egészségügyi beruházásokat célozzák majd meg. Az Egészséges Budapestért Program keretein belül megvalósuló projekt az előző félévhez hasonlóan orvosi eszközbeszerzésekkel, technológiai fejlesztésekkel, modern technológiák bevezetésével és épület korszerűsítésekkel fog folytatódni.

CS.SZ.