Egy hétig ingyen lehet belépni a Lupa-strandra

A Lupa-strand nyitását május 19-ére tervezik, ahova védettségi igazolványra sincs szükség. Ráadásul 1 hétig ingyen látogatható.

A Lupa Strand közleményéből kiderült, hogy "mivel a Lupa-tó szabadtéri, természetes vízű strandként és sportcentrumként, valamint csak nyitott, teraszos vendéglátó egységekkel üzemel, így védettségi igazolvány nélkül is látogatható mindenki számára, de az üzemeltetők és a rendeletek által előírt elővigyázatossági szabályokat természetesen itt is be kell tartani."
 
Az idei évre halasztott 2020-as úszó EB egyik helyszíne a Lupa-Tó, melyet biztonsági okokból zárt körben rendeztek meg. Az Európai Bajnokság után, május 19-én nyithatja meg kapuit a vendégek számára. A strandon a nyitást követően egy héten keresztül (a pünkösdi hosszúhétvégét is beleszámítva) "sárga napokat" tartanak, ami annyit jelent, hogy ingyenesen lehet belépni a területre. A víz alacsony hőmérséklete miatt ezekben a napokban még nem lehet fürdeni, viszont már rendelkezdésre állnak a Lupa gasztró-, sport-, gyermek- és családi szolgáltatásai.
 
 
Kaland játszóteret építettek
 
Az idei év nagy fejlesztése a családi strandrész, vidámpart, ahol egy új kaland játszótér várja a gyerekeket, valamint a fiatalok számos lehetőség közül választhatnak: a vízi dodzsemtől az ugráló várakon át az óriás trambulinig. A vízi kalandparkot a kisebb gyerekek számára is használható pályával bővítették, de lesz játszóház és gyermekmegőrző is, ahol animátorok foglalkoztatják egész nyáron a gyerekeket. A nyári sport és napközi táborokba egyrészt sportoló fiatalokat és egyesületeket várnak, másrészről a napközis szolgáltatásokat igénybe vevőknél a szülőknek igyekeznek segíteni.

A „gyerek-beach” egy közvetlen vízparti “pancsoló játszótérrel” is bővül, a tinédzserek részére pedig a fiatalok körében nagyon kedvelt, légkondicionált VR szoba is rendelkezésre áll.
 
Továbbra is sorjáznak a vízi- és beachsportok, profi sportpályákkal a fehér homokon, legyen az kézilabda, strand röplabda vagy foci, de a szabadtéri edzőterem vagy a techball asztalok is kipróbálhatók. Május elejétől működik az európai viszonylatban is kiemelkedő wakeboard centrum. Lehetőség van arra is, hogy kristálytiszta víz alatt búvárkodjanak, valamint a víz felszínén SUP-oljanak, vitorlázzanak, szörfözzenek, evezzenek és más egyéb dolgokat kipróbáljanak.
 
Elkészült az új Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút, amellyel új és közvetlenebb módon közelíthető meg a tó. Rengeteg kerékpáros, többszáz méteren keresztül halad el a tó kerítése mellett, ezért az üzemeltetők Idén kerékpárbarát szolgáltatásokkal is újítottak.  Bejáratot nyitottak -egy hozzá csatlakozó- belső kerékpárút kiépítésével az Eurovelo felől, ahol díjmentesen lehet bejutni az egész vízparton található bringás-büféig. A kerékpározás után megpihenésre vágyókat árnyékolt kerékpártárolóval, szervízponttal, mosdóval és kulacstöltési lehetőséggel várják. Ha valaki kerékpározást követően fürdeni szeretne, lehetősége van az Öböl Strand partján álló bringás büfében a Lupa mindkét strandjára megváltani a jegyét.
 
A Lupa szolgáltatásai a gasztro kínálat terén kiemelkedő: éttermek, strandbüfék, fröccsterasz, koktélbárok. 30 vendéglátóegységben nyújtják kínálatuk széles választékát a hagyományos strandételektől kezdve a tengeri herkentyűkig.
 
Azok, akik csak egy holdfényes vacsorára vagy koktélozásra vágynak, este 7-től ingyenesen léphetnek be a strandra. Aki csak délután szeretne fürdeni a tóban, 16 óra után féláron megteheti.
 
A Lupa Strand speciális eseményeinek tavalyi sikerei után -pld a Costes Beach Club vízparti teraszán vendégelőadókkal és vendégséfekkel megrendezett zenés vacsorákat követően- idén már rendszeresen ellátogatnak a Dumaszínház szövegelői is. Az esteket a Costes vacsoráival ízesíthetik meg a vendégek.
 
BG
Forrás: HVG, Travelo,Közszolgálat