Egy budapesti egyetem fejleszti a rászorulók digitális ismeretét

A Semmelweis Egyetem most a Máltai Szeretetszolgálattal indított közös projektet, hogy minél szélesebb réteg ismerje meg a digitális technológia előnyeit.

Magyarországon is kezdenek egyre szélesebb körben megjelenni a digitalizációs fejlesztések és a digitális eszközök, ám van egy réteg, amely még nem tapasztalta meg ennek az előnyeit: a hajléktalanok. 

A probléma orvoslása miatt fogott össze egy budapesti felsőoktatási intézmény, azaz a Semmelweis Egyetem és a Máltai Szeretetszolgálat. A két partner egy új közös projekttel tenné mindenki számára elérhetővé a digitális eszközöket. 

A közös vizsgálatban kiderítik, hogy a legszegényebb magyar állampolgárok, valamint a hajléktalan emberek hogyan férhetnek hozzá a legkönnyebben és hogyan tapasztalhatják meg a leggyorsabban a digitális megoldások előnyeit. 

se_malta_torzs_bpn

Mindenkinek jár a digitális technológia

Kiemelt céljuk lesz, hogy digitális eszközökhöz segítsék ezt a szegmenst és felvilágosítsák az internethasználat egészségügyi előnyeit is. A projekt részeként innovatív szűrési program indul számukra. 

A DocRoom nevezetű kutatás-fejlesztési programmal a hajléktalan emberek egészségi állapotát is fejlesztik, méghozzá digitális módszerekkel. Bevezetik számukra a hibrid egészségügyi ellátást, amely a személyes és az online egészségügyi rendelés keveredése.

Forrás: MTI
CS.SZ.