Eger polgármesterével írt alá megállapodást Tarlós István főpolgármester

Tarlós István főpolgármester és Habis László, Eger polgármestere a Főpolgármesteri Hivatalban írta alá a két város együttmáködési megállapodását 2014. szeptember 15-én, hétfőn.

\"Budapest,

A fővárosnak és a vidéknek is megvannak a maga értékei - mondta Tarlós István, hozzátéve: Budapes és a hevesi megyeszékhely megállapodása elsősorban és mindenekelőtt a kultúra területére terjed ki. A két város a kulturális fesztiváljai keretében is együttműködik, és a méltán nemzetközi hírű egri borgasztronómia is ennek az alapját képezi, továbbá együttműködnek majd múzeumaik és színházaik is.


Habis László, Eger polgármestere úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés, egyben óriási lehetőség Eger város számára, hogy a fővárossal, a magyarság számára legfontosabb várossal van lehetősége együttműködési megállapodást kötni.


A kezdeményezés ötletgazdája, Nyitrai Zsolt, Eger országgyűlési képviselője kijelentette: a szövetség eredményes lesz, hiszen Budapestet és Egert összeköti a hagyományok tisztelete, a történelmi pillanatok, a kulturális forgatag és a nemzetközi ismertség.

Forrás:budapest.hu
Fotó: Schmidt Péter, budapest.hu