E-jegyérvényesítés válik elérhetővé a budapesti tömegközlekedésben

Életbe lép a Budapesti Közlekedési Központ járatain az e-jegyérvényesítés és a QR-kódos azonosítást is bevezetik.

Könnyebbé tenné a jegyérvényesítést a budapesti tömegközlekedésben a BKK. Életbe léptetik az NFC-alapú e-jegyérvényesítést, amelyet egyidőben tesznek elérhetővé a QR-kódos jegyérvényesítési megoldással – adta hírül a pcworld.hu.  
 
A Budapesti Közlekedési Központ 2023 elején már megkísérelte, hogy kiegészítse az olykor körülményes QR-kódos jegyérvényesítést egy felszállás utáni érvényesítéssel, ez azonban a tapasztalatok szerint nem nyújtott kielégítő gyógyírt a fennakadásokra – írta a pcworld.hu.
 
A legjobb megoldásnak  az NFC-alapú érvényesítés tűnik hosszútávon, de hogy valóban működjön, ahhoz szükség volt némi időre.
 
E-jegyérvényesítés válik elérhetővé a budapesti tömegközlekedésben
E-jegyérvényesítés válik elérhetővé a budapesti tömegközlekedésben
 
Az új érvényesítési rendszer augusztus 16-án élesben elindult. A BKK 30 ezer új matricát rakott ki járművein, ezek támogatják nemcsak a QR-kódos beolvasást, hanem az egylépéses NFC-érvényesítést is.
 
Az utasnak annyit kell tennie, hogy feloldott telefonjával – amely NFC-képes - a kihelyezett matricához közelít és a jel érintkezik is az eszközzel.
 
Érdemes ugyanakkor tudni, hogy a 4-es metró vonalán szükséges lesz még néhány hét ahhoz, hogy a fizetési módszert élesítsék – tudatta a pcworld.hu.
 
B.A.