Digitális térképpel készül az OMSZ az augusztus 20-i tűzijátékra

Az augusztus 20-i tűzijáték miatt az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) digitális mentőtérképet készített annak érdekében, hogy a tűzijáték ideje alatt pillanatok alatt megtalálják a nézők a közelükben található mentőegységet.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője közösségi oldalukon közzétett videójukban elmondta, hogy az augusztus 20-i ünnepségekre minden eddiginél több programmal készültek, melynek egészségügyi biztosítását az OMSZ szervezi meg.
 
Digitális térképet fejlesztett az OMSZ az augusztus 20-i tűzijáték miatt
 
Részletes mentési terveket dolgoztak ki annak érdekében, ha baj történne, akkor minél közelebb legyenek és tudjanak segíteni. Egyidejűleg 47 mentőegység lesz a Duna két partján és a kapcsolódó helyszíneken, de a rendezvénysorozat ideje alatt csaknem 80 mentőegység és 400 kollégájuk vesz részt a mentésben. A rendezvények ideje alatt a Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítik az OMSZ munkáját.
 
A tűzijátékra kilátogatók részére egy digitális térképet fejlesztettek, amit bárki le tud tölteni és meg tudja nézni, hogy a tartózkodási helyéhez képest melyik mentőegység van hozzá a legközelebb.
 
A térkép elérhető az OMSZ weboldalán, valamint az ÉletMentő applikáción keresztül, melyet a mentők fejlesztettek ki korábban és már félmillió felhasználó töltött le okostelefonjára. Az appon belül az Információk menüponton keresztül a Chatbotba be kell írni, hogy tűzijáték és megjelenik a térkép, amelyen kiválaszthatják, hogy melyik mentőegység hol található a közelükben.
 
Az Országos Katasztrófavédelem 17 tűzoltóval, 13 tűzoltóautóval, 2 hajóval és 9 motorcsónak és emelőkosaras járművel felügyeli majd az augusztus 20-i eseményeket.
 
BG
Forrás
OMSZ Facebook oldala, MTI, Mentők.hu
A képek illusztrációk