Digitális tantermet és Teqball-asztalt adott át Varga Mihály pénzügyminiszter

A Budapest II. kerületi Cseppkő Gyermekotthon sporteszköztára Teqball-asztallal bővült, emellett pedig még egy digitális tantermet is felavattak.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által Akkreditált Kiváló Tehetségközpontban tartották meg az ünnepséget, ahol Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett. Szerinte az intézményben élő 200 gyermek számára az eszközök alapvető fontosságúak. A digitális tanterem segítséget nyújt tanulmányaikhoz, a teqball-asztallal pedig játszani és szórakozni tudnak.
 
Digitális tanterem
 
Varga Mihály, aki a II és III. kerület országgyűlési képviselője is, elmondta, hogy példaértékű összefogással jutott hozzá a gyermekotthon a többmillió forint értékű teqball-asztalhoz. Megköszönte a Magyar Teqball Szövetségnek a támogatását is.
 
A pénzügyminiszter szerint a versenyképes tudás megszerzését fogja elősegíteni a digitális táblával, tabletekkel, wifivel és 3D nyomtatóval felszerelt tanterem. Az avató ünnepségen Varga Mihály mellett Polgár Judit sakkolimpiai bajnok és Varga Kevin Európa-bajnoki kerettag válogatott labdarúgó vett részt.
 
Polgár Judit szerint a digitális tantermek megsokszorozzák az online tanulási lehetőségeket, mert érdeklődve tartják benn a gyerekeket a tanteremben és szívesebben is tanulnak. A gyermekotthonokba tervezik bevezetni a képességfejlesztő sakkot, a Polgár Judit módszert.
 
Varga Kevin elmondta, hogy a teqballt régóta használják Debrecennél és a válogatottnál.
 
A pénzügyminiszter elmondta, hogy régóta azon dolgoznak Goór Csabával, a helyi önkormányzat fideszes frakciójának vezetőjével, hogy a II. kerületben olyan fejlesztéseket valósítsanak meg, amivel a kerületben élők élete válik teljesebbé. A közelmúltban igyekeztek hozzájárulni a Szent Angéla Ferences Gimnázium bővítésével, a Gyermekek Háza új épületének átadásával, hogy a következő generáció fejlettebb körülmények között tudjon tanulni.
 
BG
Forrás: MTI