Digitális automata kuplungot fejlesztettek Budapesten

A Knorr-Bremse digitalizációs beruházásokat hajtott végre a magyar fővárosban.

Jövedelmező beruházást hajtott végre Budapesten a Knorr-Bremse vállalata, hiszen a jövőbe, az az a digitalizációba fektettek be. A cég elkészítette a legelső DAC terméket, amely az úgynevezett digitális automata kuplung angol megfelelőjének rövidítése. 

A budapesti telephelyen történt fejlesztések olyan megoldásokat jelentenek a vasúti teherszállításra nézve, amelyek eddig kevés vállalatnak adattak meg. A vasúti teherforgalom ezentúl automatizált funkciókon keresztül működik majd és intelligens szoftverek segítik a hatékonyság növelését. 

automata_torzs_bpn

Ezentúl már automatizált funkciók segítik a folyamatokat


A digitális szolgáltatások és az új generációs megoldások kifejlesztése nem csak Magyarországon, hanem egész Európában jelentős teljesítmény javulást hozhatnak. 

Az újfajta kuplung rendszereket úgy gyártotta le a vállalat, hogy kialakításakor a biztonság volt a fő szempont. A biztonság mellett kiemelt figyelmet szenteltek a magas teljesítmény, a tartósság elérésére is.

A kuplung egészen speciális acélból készült, így képes ellenállni a hatalmas erőknek, amely a vonatokat éri a fékezés vagy hirtelen manőverezés során.

Forrás: NRG Report
CS.SZ.